Högsboet

På Riksdalersgatan i Högsbo har vi ett nytt konceptboende. Huset ”Högsboet” är en bogemenskap för alla åldrar och vänder sig till dig som är intresserad av gemenskap och samvaro med grannar men samtidigt vill ha din egen lägenhet.

Vi samarbetar med föreningen Högsboet kooperativ hyresrättsförening och för att bli hyresgäst i Högsboet ansöker du om medlemskap i föreningen. Huset är byggt intill två andra gemenskapsboenden och innehåller 31 hyreslägenheter i olika storlekar. Du kan ha din egen lägenhet, en lägenhet med din familj eller en större lägenhet att dela med andra.

Högsboet är ett sexvåningshus med hiss. I suterrängplan mot gården finns husets gemensamhetsyta med stort kök, plats för gemensamma måltider, hemarbete, umgänge och lekytor. Samtliga lägenheter har egen balkong eller uteplats.

Tomten har ett riktigt bra läge med närhet till promenadstråk och Axel Dahlströms Torg med service, butiker och bibliotek. Hållplatsen har flera förbindelser och med spårvagn tar det ca 15 min till centrum eller 5 min till Frölunda Torg.

Vill du veta mer om Högsboet?
För att bli hyresgäst i Högsboet behöver du först ansöka om medlemskap i föreningen Högsboet kooperativ hyresrättsförening. Skicka ett mejl till föreningen: byggemenskaphogsbo@gmail.com. Föreningen har info-möten varannan onsdag kl 18.00.

Besök denna sida: Högsboet kooperativ hyresrättsförening för mer information.

Illustration över hus och uteplats. Samtliga illustrationer: Liljewall arkitekter

mer om huset:

Ytskikt

Alla rum har parkettgolv bortsett badrum där det är klinker. Väggar och tak är målade i ljusa färger. Fönsterbänkarna är i kalksten.

kök

Köken har en öppen planlösning och är utrustade med ljusa skåpluckor, kakel som stänkskydd och spis med glaskeramikhäll.

badrum

Badrummen har klinker på golvet och väggar i kakel.

Balkong och uteplats

Alla lägenheter har egen balkong eller uteplats samt tillgång till gemensam gård/uteplats.

tillgänglighet

Huset har hiss. Rullstols- och barnvagnsrum på entrévåning.

tvättstuga

Gemensam tvättstuga med utgång till gården.

Förråd

5 RoK har externt lägenhetsförråd. Övriga lägenheter har förråd i lägenheten.

gemensamhetsyta

Gemensamt utrymme på ca 200 kvadratmeter med kök och matsal samt lekhörna m.m. Gemensamhetsytan har direkt utgång till den gemensamma uteplatsen på gården.

Fibernät för tv och bredband

Lägenheter och gemensamhetsyta är utrustat med fiber från Framtidens Bredband.

Kortfakta
Byggstart: 2022
Inflyttning: 2023
Antal lägenheter: 31 st
Område: Högsbo
Adress: Riksdalergatan
Storlek: 1 – 5 RoK
Arkitekt: Liljewall

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i projektet.