Hälsa i fokus på Äldredagen 6 november

Skapad: 26 oktober, 2018

Författaren Bodil Jönsson föreläser om livslångt lärande, musikgruppen Pancho spelar country och det bjuds på soppa och Lill Lindfors-låtar. Alltihop händer på årets Äldredag i östra Göteborg den 6 november.

Bodil Jönsson – professor, fysiker och författare berättar om sin bok som visar att det livslånga lärandet är just livslångt. Biologiskt har åldrandet förskjutits så att dagens 75-åringar medicinskt är som en 65-åring var förra generationen. Hur kan vi tänka inför den nästan osannolika förändring som skett inom loppet av 30 år och vad vill du använda den till?

Olika sätt att ta hand om sin hälsa är den röda tråden för dagen som innehåller mat, musik, tips och föreläsningar. Besökarna kan bland annat få guidning i hur man skriver en egenremiss, få tips om fallförebyggande lösningar och få veta mer om vad ett ”äldrekollo” är.

Här kan du se hela programmet och läsa mer om Äldredagen

Du kan också hämta ett tryckt exemplar av programmet på biblioteken i Bergsjön eller Kortedala.

Äldredagen arrangeras av SDF Östra Göteborg i samarbete med Bostadsbolaget, Familjebostäder, GöteborgsLokaler, Poseidon och Stena Fastigheter. Äldredagen är ett årligt återkommande evenemang som har arrangerats på olika teman sedan 2012.

Tillbaka till årsarkivet