Hållbara lån under lata sommarlovsdagar

Skapad: 14 juli, 2017

Två kompisar sitter i gräset.

Nu kan du låna mer än bara böcker och filmer på stadens bibliotek och kulturhus – ett smart och grönt sätt att dela prylar i stället för att köpa. Här är 6 tips på saker att låna under lata sommarlovsdagar.

Sök efter Dela mera på goteborg.se så får du reda på vad som finns på vilka bibliotek!

Sällskapsspel

Dags för spelkväll? På biblioteken i till exempel Torslanda och Biskopsgården eller på Kåken i Härlanda kan du låna bräd- och sällskapsspel för alla åldrar.

Symaskiner

Vill du lappa och laga kläder eller sy nytt till fönstren? Låna en symaskin på Linnéstadens bibliotek. Där finns till exempel en overlock-maskin som du får låna i en hel vecka.

Verktyg

Ska du renovera hemma eller bygga en koja? På Linnéstadens bibliotek på Första Långgatan kan du låna en välutrustad verktygslåda, häftpistol, slagborr och mycket annat.

Köksredskap

Sugen på våffelkalas? Eller baka en stor sats bröd? På till exempel Mötesplats Backa-Brunnsbo (öppet torsdagseftermiddagar) finns våffeljärn och olika hushållsmaskiner till låns.

Leksaker

Behövs ny lekinspiration? På Angereds medborgarkontor finns massor att låna hem och testa. Både för ute- och innelek.

Gångstavar

Dags för en längre vandring eller stadigare promenad? På goteborg.se hittar du telefonnummer så att du kan ringa och fråga om ditt närmaste bibliotek har gångstavar att låna ut.

Texten publicerades ursprungligen i vår kundtidning Värdsnyheter print #2 2017. Senaste numret hittar du här.

Tillbaka till årsarkivet