Grevegården

Opaltorget håller på att förvandlas till ett nytt och vackert torg med butiker, verksamheter och bostäder. Totalt blir det 154 nya lägenheter varav återstående 52 lägenheter byggs i nuläget. Huset byggs på gård 8 och är det sista av tre nya hus som byggs intill befintlig gård. Av husets sex våningar har den översta en indragen balkong som blickar ut över Opalområdet och parken som ska byggas nedanför.

På gård 6 (Grevegårdsvägen 100A-130B) har ett hus med 52 lägenheter och ett annex byggts.

På gård 7 (Grevegårdsvägen 132A-162B) har ett hus med 43 lägenheter och två annex byggts. På entréplan byggs ett BMSS, boende med särskilt stöd i 7 lägenheter.

På gård 8 (Grevegårdsvägen 164A-194B) byggs ett hus med 52 lägenheter och två annex. Ungefär hälften av lägenheterna i det nya huset kommer att hyras ut till trygghetsboende för 70+.

Opaltorget

Det finns stora planer för området där Grevegården ligger. Inom promenadavstånd finns nu både vård- och familjecentral, stor livsmedelsbutik och en ny gemensam buss- och spårvagnshållplats. När byggnationen av vårt sista hus är klart ska även Opalparken byggas upp på nytt.

Ytskikt

Alla rum har parkettgolv bortsett från en del av hallen där vi har valt klinker. Väggar och tak är målade i ljusa färger. Fönsterbänkarna är i vacker natursten.

kök

Köken är utrustade med ljusa skåpluckor, bänkskivor i laminat, diskbänk, kakel som stänkskydd och spis med häll. De mindre lägenheterna har delad kyl och frys, medan de större har separata kyl- och frysskåp. Köken är förberedda för diskmaskin och mikrovågsugn.

Badrum

Badrummen har klinker på golvet och helkaklade ljusa väggar. Alla badrum har spegelskåp med belysning och el-handdukstork. Större lägenheter har även ett extra Wc.

Balkong och uteplats

De flesta lägenheterna har balkong, terrass eller uteplats mot parken eller gården. Gården är rymlig, utformad med plats för lek och samvaro och bjuder på härlig grönska i form av gräsytor, planteringar och solitärträd.

Lägenhetsförråd

De flesta lägenheterna har sitt lägenhetsförråd inom lägenheten. Några lägenheter har lägenhetsförråd i markplan i befintligt bostadshus.

Fibernät för tv och bredband

Samtliga lägenheter är utrustade med Framtidens Bredband – ett höghastighetsnät med fiber där du kan välja tjänster inom bredband, tv och telefoni från ett flertal olika leverantörer.

Tvättstuga på gården

I samband med byggnationen av lägenheter har även tvättstugor byggts på gårdarna där både nya och redan befintliga hyresgäster träffas. Här har man bland annat möjlighet att tvätta med en ny och modern teknik i avjoniserat vatten utan tvättmedel, vilket är bra för både miljön och hyresgäster. Det finns också tvättrum som erbjuder möjlighet att tvätta med tvättmedel.

Avfallshantering

I annexet som byggs bredvid det nya bostadshuset finns förutom cykelrum även miljörum för mat- och restavfall. I området finns även återvinningsrum och grovsoprum med möjlighet till sortering av papper, plast och större föremål.

Parkeringar och cykelparkeringar

Parkering hyrs separat. I området finns markparkeringsplatser samt garage. För dig som hellre väljer cykeln finns gott om plats att parkera cykeln, antingen i utomhusställ på gården eller inomhus i annexet.

Energi- och miljöfokus

Vår ambition är att sätta en Svanen-märkning på Grevegården, för att ge dig som hyresgäst en så miljövänlig bostad som möjligt. Varje lägenhet har individuell mätning och debitering av varmvatten, vilket medför att du endast betalar för det varmvatten som just du använder – en sporre för dig som vill spara både miljö och pengar.

Övrigt

Entréer, soprum, cykelrum, barnvagnsrum, tvättstugor mm kommer vara försedda med elektroniskt passersystem och porttelefon för att höja tryggheten och säkerheten. Barnvagns- och rullstolsrum finns på respektive våningsplan i huset.

Trygghetsboende

I det nya huset byggs 27 trygghetslägenheter. Dessa lägenheter är en boendeform för äldre som är för friska för äldreboende men som vill ha tillgång till trygghet och social samvaro. Man bor i en vanlig hyresrätt men har tillgång till smarta lösningar för att förbättra tryggheten och bekvämligheten i lägenheten. I närheten finns även en lokal för aktiviteter och samvaro. För att få bo i en trygghetslägenhet ska minst en person i hushållet ha fyllt 70 år, läs mer om våra trygghetsboenden här.

Illustration som visar ett ljust kök och vardagsrum med ljusa väggar och parkettgolv.

Exempel 4 rum och kök

Lägenhetsväljaren:

Loading…
Kortfakta
Status: Pågående
Byggstart: Januari 2018
Uthyrning: Sker i etapper med start oktober 2018
Område: Tynnered
Adress: Grevegårdsvägen 100A, 130B och 162B
Arkitekt: Sjögren Arkitekter
Antal lägenheter: Totalt 154 stycken
Storlek: 1, 2 och 4 rum och kök. 27-89 kvadratmeter