Graffitifestival i Bergsjön 30 juni

Skapad: 8 juni, 2018

Graffitiväggen ”Bergsjöfamet” bakom P-huset på Saturnusgatan i Bergsjön är idag en av Sveriges största lagliga graffitiväggar. Tillsammans med Urban Konst finns det planer på att göra P-huset till en ny kreativ mötesplats i Bergsjön. Den 30 juni anordnar vi en gatukonstfestival med musik, filmvisning och graffiti-workshops.

I samband med Tellusfestivalen i höstas arrangerades ett uppskattat invigningsevent på platsen. Den 30 juni planerar vi att upprepa fjolårets succé, men denna gång blir det mer därtill – välkommen till Bergsjön Urban Art. Festivalen är öppen för alla och det kommer vara aktiviteter både inne och utanför P-huset. Vi kommer att visa filmer om gatukonst, det blir DJ:s, streetdance, och graffiti-workshop för stora och små. Alla är välkomna att prova på graffiti under festivalen!

Läs mer om eventet: Bergsjön Urban Art

Veckan före festivalen kommer gatukonstnären Tony ”Rubin” Sjöman påbörja en muralmålning på gaveln till en av fastigheterna på Saturnusgatan och målningen förväntas bli klar lagom till den 30 juni. Tony Sjöman är uppvuxen i Bergsjön och var en av de första som målade på platsen. I dag försörjer sig Tony som hyllad konstnär i New York. Så här beskriver han sina idéer om den kommande målningen:

”Jag tänker att muralmålningen ska spegla min resa från Bergsjön till New York. Bergsjöns betongarkitektur finns i mitt DNA. Verket kommer också att symbolisera en ständig strävan att våga gå framåt – New York har lärt mig att tänka stort. Formmässigt handlar mitt arbete mycket om kontraster. I New York försöker jag se det fina i både nytt och gammalt, det finns en hel del arkitektur där som inspirerar mig på olika sätt, och det känns spännande att sluta cirkeln på Saturnusgatan med att skapa ett verk som bär spår av något där allting en gång startade.”

Här kan du läsa och se mer av och om Rubin: www.rubin415.com

Läs mer om Urban Konst

Tillbaka till årsarkivet