Familjebostäder bygger stora hyresrätter med hiss i Högsbo

Skapad: 20 april, 2015

150420  Familjebostäder  Spadtag i HögsboJust nu sker ett generationsskifte i 50-talsområdet Högsbo, vilket betyder att det finns en stor efterfrågan på större och mer moderna hem. Därför förtätar Familjebostäder bostadsområdet längs Bankogatan med 59 nya, rökfria hyresrätter med fokus på miljö och tillgänglighet.

– Efter en lång process är vi glada att ha kommit igång med bygget. Högsbo är ju ett område där mycket kommer att hända och det är roligt att vara med och skapa fler livsmiljöer för allt fler göteborgare, säger Per-Henrik Hartmann, VD på Familjebostäder.

Adressen blir Bankogatan 10/Markmyntsgatan 18. Ett stenkast från Axel Dahlströms torg och granne med Familjebostäders nybyggda parkeringsdäck. Huset, som ritats av Tengbom arkitekter, kommer att smälta väl in i bebyggelsen med sitt gula tegel och gifta sig med 50-talsarkitekturen i området.

De 59 lägenheterna blir fördelade på 2-4 rum och kök, med störst andel 3:or och 4:or. Alla lägenheter får balkong eller uteplats och blir fullt tillgängliga med hiss – något som saknas i många av de äldre husen i Högsbo.

Familjebostäder jobbar för en Svanenmärkning av huset och följer Göteborgs stads miljökrav. Dessutom blir hela huset rökfritt, likt Familjebostäders andra nybyggen. För att uppmuntra till en god miljö- och hälsohållning; kompletteras huset med ett fint cykelhus på gården och trädgården är tänkt att förstärka sammanhållningen med grannhuset som idag står befintligt på Markmyntsgatan 16.

Uthyrning och inflyttning
Bygget startade under våren och inflyttning sker hösten 2016. Läs mer på vår sida, Vi bygger.

Så hyr vi ut
Lägenheterna hyrs ut på www.boplats.se Den som är hyresgäst hos Familjebostäder har första tjing på lägenheterna. Intresseanmälan görs på www.familjebostader.se

På bilden: Per-Henrik Hartmann, VD Familjebostäder, Kristina Holmgren, 2:a vice styrelseordförande Familjebostäder, samt Henrik Ekman, Tuve Bygg. Foto: Sofia Sabel

Tillbaka till årsarkivet