Familjebostäder antar utmaningen – fossilfri allmännytta 2030

Skapad: 14 december, 2018

Familjebostäder och hela Framtidenkoncernen har beslutat att gå med i Allmännyttans klimatinitiativ, ett upprop för att minska utsläppen av växthusgaser. Målet är högt satt – senast år 2030 ska allmännyttan vara fossilfri och energianvändningen 30 procent lägre.

Helén Ohlsson, styrelseordförande, och Per-Henrik Hartmann, VD Familjebostäder, har skrivit under klimatavtalet.

– Satsningen är verkligen utmanande, inspirerande och har högt ställda mål som är högst relevanta och viktiga idag, säger Mattias Pettersson, specialistchef för Energiavdelningen på Familjebostäder.
– Tanken är att ta tillvara allmännyttans gemensamma kraft i egenskap av att tillsammans vara en stor beställare som kan ställa krav och driva på klimatomställningen.
Hur ska vi nå målen?
– Utifrån vår nyproduktion som bidrar med 10% och från underhållsprojekt som bidrar med 17% och eleffektivisering som bidrar med 3%. I dessa delar kommer åtgärder som Isolering, fönsterbyten, belysning, pumpar, fläktar och varmvatten med mätning och debitering vara viktiga åtgärder men också driftoptimering där vi optimerar huset utifrån dess förutsättning så att rätt och effektiv använda värme och ventilation för rätt inomhusklimat, säger Mattias Petterson avslutningsvis.

Tillbaka till årsarkivet