Möt vår hyresgäst Claudia Teixeira

Skapad: 8 november, 2021

Claudia Teixeira har svårt att klippa banden till Bergsjön. Hon är förskolläraren som bott i stadsdelen nästan hela sitt liv. ”Det är här jag känner mig hemma” säger hon.

​Hon kan knappt ta ett steg i Bergsjön centrum utan att träffa på någon som hon känner. Claudia Teixeira hälsar och nickar glatt åt höger och vänster och Bergsjöbor i alla åldrar kommer fram för att prata.

– Det är en härlig känsla, jag tror inte jag kan få den någon annanstans. Jag känner mig trygg var jag än är i Bergsjön och jag vet att vi som bor här hjälper varandra när det behövs, säger hon.

Lägenheten som hon bor i tillsammans med man och två barn ligger på Tellusgatan. Det är samma byggnad som hon flyttade in i när hon som tvååring kom till Sverige från Kap Verdeöarna.

– Jag har försökt flytta ifrån Bergsjön flera gånger men det är alltid något som drar mig tillbaka, det är här jag känner mig hemma.

Claudia är legitimerad förskollärare och har arbetat inom barnomsorg i olika stadsdelar i 23 år. Sedan 2012 jobbar hon i Bergsjön. Hon berättar att alla förskolor i östra Göteborg har extra mycket fokus på språket.

– Språk är kunskap och det som hjälper barnet i det framtida livet. För språkets skull är det viktigt att alla barn kommer in i förskolans värld. Barn lär sig av varandra säger hon.

Claudia poängterar att förskolan också fyller en viktig funktion för andra delar av barns utveckling.

–  Det är viktigt att se det kompetenta barnet och dess unika behov. I förskolan sker ett lärande. Vi uppmuntrar alla föräldrar att lämna sina barn till förskolan varje dag, säger hon.

Tillbaka till årsarkivet