Bergsjöbarn med spring i benen

Skapad: 2 juli, 2015

Nytt för i sommar är en olympiad i Östra Göteborg för barn mellan 8 och 15 år där Familjebostäder är en av finansiärerna. Drygt 100 barn får prova på och tävla i fotboll, handboll, basket och friidrott. Verksamheten avslutas med läger för vinnarna i augusti – och när Familjebostäder var på plats för att kolla läget – var det friidrott på agendan.

– Nu är det min tur att hoppa! utbrister Sara Dhoubi och medan hon går bort för att göra sig startklar, krattar Dragica Dordic och Habon Adbullahi i sanden.
En kan säga att stor entusiasm och härlig laganda går på högvarv i Sandeklevshallen på Kvadrantgatan.


langdhopp
Hoppar högt och långt
. Balenn Salih, Vincent Abika, Dragica Dordic och Habon Abdullahi hejar på när Sara Dhoubi hoppar. 


Mellan 10 juni och 15 juli är de olympiska spelen igång i Bergsjön – eller East Streets Summer Olympic Games som det egentligen heter. En slags sommarturnering för grundskoleelever i Östra Göteborg. Att vara med i spelen är helt gratis.
Vilken sport har varit mest populärt?
– Fotbollen, utan tvekan, säger Niclas Lideskär, projektledare för arrangemanget.
– Men de tycker att det är kul att pröva allt som du ser, fortsätter han och blickar menande mot barnen som stojar och turas om att hoppa längd och springa på tid.


lopning_barn
lopning_fyraBarn
Snabba löparben. Samuel Huskin, systrarna Asli och Habon Abdullahi och Dragica Dordic springer 60 meter på tid.


Hur kommer det sig att East Streets Summer Olympic Games startade?
– Det var under förra sommaren som jag såg ett behov av sommaraktiviteter för barn i de här åldrarna och projektet gick från idé till handling, berättar Niclas Lideskär.
Om en vecka koras de olympiska mästarna i varje åldersgrupp och vinner ett äventyrsläger på Sparrevikens lägergård vid havet i Ljungskile. Vilka det blir – återstår att se.


niclas
Håller i trådarna. Niclas Lideskär är projektledare för East Streets Summer Olympic Games.

Tillbaka till årsarkivet