Årets bästa byggnad till Familjebostäder

Skapad: 13 december, 2016

dackshuset

Familjebostäder är stolta vinnare av priset för årets bästa byggnad i Göteborg 2016!

Vårt hus i Sannegårdshamnen har fått det fina priset som årets bästa byggnad av Per och Alma Olssons fond. I fint sällskap med bland andra Kville Saluhall och Amhults Kyrka som har fått priset tidigare år.

– Det är fantastiskt roligt, säger Per-Henrik Hartmann, vd Familjebostäder. Länge kallades tomten där huset nu står för ”smala tomten”. Från detta, som kanske då gav bilden av en svår tomt att bygga på, till det svarta och annorlunda hus som nu står där är en riktigt bra prestation av våra medarbetare tillsammans med Wingårdhs. Jag känner mig riktigt stolt och glad. Det är ett vackert hus, Svanenmärkt och dessutom rökfritt.

per-och-alma-olssons-fond_prisvinnare

Ur motveringen:
”Bostadshuset Däckshuset i Sannegården bär alla kännetecken för ett högvärdigt arkitekturprojekt. Här har platsens speciella förutsättningar genererat en gestaltning som inte bara löser upp komplicerade frågeställningar utan förmår göra det med osedvanlig skärpa och precision. Den smala och bullerutsatta tomten har resulterat i en tandad plankonfiguration där avskärmningen mot ljud genererat generösa, solbelysta och samtidigt skyddade utemiljöer till varje bostad.”

Vill du veta mer, kontakta gärna Per-Henrik Hartmann, vd Familjebostäder 070-629 00 29
per-henrik.hartmann@familjebostader.se

Läs mer om Däckshuset här

Tillbaka till årsarkivet