Vi testar en ny app!

Skapad: 7 maj, 2019

Vill du kunna boka tvättid från soffan eller spårvagnen? Snart kan det bli verklighet. Just nu testar nämligen
1 300 hushåll hos de allmännyttiga bolagen i Göteborg en app för digitala boendetjänster. Med appen hoppas vi kunna göra livet lite enklare för hyresgästerna och öka den sociala kontakten mellan grannarna.

Pilotprojektet genomförs just nu i tre bostadsområden i Göteborg – Högsbohöjd, Majorna och Tynnered. Hyresgäster som bor i pilotområdena kan bland annat fixa tid i tvättstugan, göra en felanmälan, få notiser med info och kommunicera med grannarna genom appen.

Om piloten faller väl ut kommer förhoppningsvis alla 70 000 lägenheter i allmännyttiga Framtidenkoncernen erbjudas boendetjänster via en app på sikt.

– Våra hyresgäster har, precis som många andra idag, en förväntan om att kunna utföra allt fler tjänster digitalt utan krångliga inloggningar. Självklart måste vi inom allmännyttan vara med och driva utvecklingen mot ett smartare boende. Med hela boendet på fickan kan våra hyresgäster nu fixa vardagsärenden som att boka en tvättid eller skicka en felanmälan var de än befinner sig, säger Tullan Nilsson, IT-strateg på Framtidenkoncernen.

I pilottestet, som ska utvärderas till sommaren, kommer hyresgästerna även att kunna kommunicera med varandra genom ett socialt flöde. Förhoppningen är att det ska underlätta såväl lokal delningsekonomi som sociala kontakter mellan grannarna.

Appen är ett helt nytt sätt för bostadsbolagen att kommunicera med sina hyresgäster, förklarar Martin Sövig, IT-ansvarig på Familjebostäder och projektledare för appen inom Framtidenkoncernen.

– Vi har i dag flera sätt att kommunicera, till exempel via webben. Men där loggar ju hyresgästerna inte in om de inte har ett specifikt ärende, som felanmälan eller omflyttning. I appen samlar vi ihop många tjänster och ser till att hyresgästerna dessutom får en notifiering om det händer något. Samt att vi kan utveckla kommunikationen mellan hyresgästerna, lägga till delningstjänster och andra funktioner.

 

Tillbaka till årsarkivet