25 nya hyresrätter i Majorna

Skapad: 19 oktober, 2015

Bostadsbristen är stor i Göteborg, kanske framför allt i attraktiva områden som Majorna. Lösningen är inte bara stora byggprojekt utan snarare en lång rad små och stora. I torsdags, 15 oktober, tog Familjebostäder första spadtaget för Åhmanssonska gården med 25 nya lägenheter på Allmänna Vägen/Kommendörsgatan.

151015  Familjebostäderspadtag på Allmänna vägen/ Kommendörsgatan
Johakim Nylander, MVB Astor Bygg, Helen Olsson, styrelseordförande Familjebostäder och Per-Henrik Hartmann, vd Familjebostäder. Jonathan Gustafsson på Trumpet. Foto: Sofia Sabel

– Efterfrågan på bostäder i Majorna är mycket hög och det är därför extra roligt att komma igång med nybyggnationen av 25 hyresrätter här på Allmänna vägen. Platsen är viktig för många och vi har gjort vårt yttersta för att tillvarata de fina värden som finns i bland annat den gamla byggnaden, Åhmanssonska villan, som givetvis står kvar och bli till bostäder. Bakom villan bygger vi två moderna Landshövdingehus som tillsammans med villan kommer att kallas för Åhmanssonska gården, säger Per-Henrik Hartmann, vd Familjebostäder i Göteborg.

151015  Familjebostäderspadtag på Allmänna vägen/ Kommendörsgatan
Foto: Sofia Sabel

I området finns hus från många olika tidsepoker och vårt tillskott ska både passa in och ändå tydligt avspegla 2000-talets formspråk. Lösningen blev vad vi kallar moderna Landshövdingehus. Vi bygger om Åhmanssonska villan, byggd på 1860-talet, till fyra lägenheter där hyresgästerna kan umgås på den gamla glasverandan. De andra två byggnadernas moderna former kommer med sina träfasader att komplettera de äldre byggnaderna runt omkring på ett fint sätt.

De 25 lägenheterna kommer bestå av tvåor, treor och fyror med uthyrningsstart efter årsskiftet 2015/2016 och inflyttning i slutet av 2016.

Läs mer om projektet här

Tillbaka till årsarkivet