Nu öppnar Framtidens Fastighetslabb

Skapad: 7 november, 2017

VR-glasogon-webb

Torsdagen den 9 november slår Framtidens Fastighetslabb upp portarna. Här finns hela fastighetsbranschen i mini-format för barn och unga att utforska på ett roligt och kreativt sätt.

Framtidenkoncernen ligger bakom satsningen. Som Sveriges största bostadskoncern finns ett behov att attrahera ny arbetskraft och Fastighetslabbet är ett nytt sätt att göra det på. Syftet är att visa den bredd av yrken som finns i fastighetsbranschen och att få ungdomar att intressera sig för utbildningar som leder till fastighetsrelaterade yrken.

– Vi vill visa att genom att jobba hos oss kan du göra skillnad i samhället. Inom allmännyttan arbetar vi förstås med fastigheter men också med service, hållbarhet, integration, stadsplanering, att åtgärda bostadsbristen och många andra områden, säger Magdalena Dawidson, HR-strateg på Familjebostäder och projektledare för Fastighetslabbet.

Ökande rekryteringsbehov
Samtidigt som det byggs för fullt över hela landet väntas en generationsväxling inom branschen de närmaste åren. Det här innebär att det kommer behövas många nya medarbetare framöver. Framtidens Fastighetslabb ska hjälpa barn och ungdomar att tidigt få upp ögonen för just fastighetsbranschen.

Tar emot bokade studiebesök
Målgruppen för Fastighetslabbet är i första hand elever i årskurs 4–9, men hit välkomnas också t ex arbetsförmedlingen och andra aktörer inom vuxenutbildning.

– Alla moment och övningar i Fastighetslabbet har tydliga kopplingar till skolans kärnämnen. Tanken är också att diskussioner kring upplevelserna i Fastighetslabbet ska fortsätta i klassrummet efter besöket, säger Maria Hultgren, HR-specialist på Bostadsbolaget.

För mer information besök framtidensfastighetslabb.se

Tillbaka till årsarkivet