Alla nyheter 24 August 2022

Nytt kollektivhus växer fram i Högsbo

Vill du ha större gemenskap med dina grannar men samtidigt ha din egen lägenhet? I så fall kan kollektivhuset ”Högsboet” kanske vara något för dig. Högsboet är en ny bogemenskap för alla åldrar och det kommer att ligga i Högsbo, intill flera andra kollektivhus.

Vi har nu påbörjat bygget av vad som kommer bli ”Högsboet” – ett nytt kollektivhus på en lummig tomt i Högsbo. Huset har närhet till promenadstråk och Axel Dahlströms Torg med dess utbud av service, butiker och spårvagnshållplats med flera förbindelser till stan. Det nya kollektivhuset passar dig som uppskattar gemenskap och samarbete i vardagen, vare sig du bor i ensamhushåll eller i en barnfamilj.

Sammanlagt blir det 32 lägenheter, från ettor till femmor. I bottenplan planeras gemensamma lokaler för matlagning, umgänge, lekytor för barnen och gemensamma middagar. Läs mer om huset här: Högsboet

För att bli hyresgäst i Högsboet ansöker du om medlemskap i föreningen Högsboet kooperativ hyresrättsförening. Inflyttning planeras till våren 2023 så det är hög tid att gå med om du är intresserad.

Vill du veta mer om Högsboet och föreningen?
Gå med i facebook-gruppen Högsboet kooperativ hyresrättsförening, där hittar du mer info. Välkommen till öppna info-möten på zoom varannan onsdag kl 18.00. Eller skicka ett mejl till föreningen: byggemenskaphogsbo@gmail.com


Ovan: Bilder från bygget av Högsboet (augusti 2022).