Trygghetsvärd på plats i Kortedala

Skapad: 19 september, 2014

På Kalendervägen 44 i Kortedala ligger Familjebostäders första trygghetsboende. 30 lägenheter har anpassats och en lokal för umgänge, som fått namnet Bubbel och babbel, i bottenvåningen håller på att ta form. Linda Behrmann har anställts som trygghetsvärd och hon ska stödja de äldre i att hitta gemensamma intressen och skapa samhörighet.För Familjebostäders del är konceptet nytt och sedan i mitten av augusti är den nyanställda trygghetsvärden Linda Behrmann på plats. Hon kommer vara på plats några timmar varje dag och tillsammans med hyresgästerna ska hon utveckla och forma trygghetsboendet.


– Just nu pratar jag med de boende i huset över vilka aktiviteter de skulle vilja ha under hösten/vintern. Jag kollar även runt i Kortedala vad det finns för utbud i närheten av samlingslokalen, säger Linda Behrmann.


Linda har fått flera förslag på sociala aktiviteter från hyresgästerna, som hon nu ska börja hjälpa dem att förverkliga. Redan nu har de tillsammans börjat inreda lokalen, där köket är hjärtat. För en tid sedan besökte Familjebostäders VD, Per-Henrik Hartmann boendet och passade på att ta en kopp fika med damerna. Aktivitet och gemenskap är livsviktig på äldre dagar och gör att man kan behålla hälsan längre.


– Det här är en bra boendeform som gör att man kan bo kvar hemma längre. Det stimulerar gemenskap och alla är välkomna hit för att umgås, säger Linda Behrmann.


Längre fram är tanken att Bubbel och babbel ska ha öppet vissa fasta tider, men till dess blir det sporadiskt.

Tillbaka till årsarkivet