Tellusgatan nominerat till priset Årets Bygge

Skapad: 21 november, 2018

På Tellusgatan i Bergsjön har Familjebostäder renoverat 169 lägenheter och fasaden har fått ett helt nytt utseende. Ett stort och ganska slitet hus har totalrenoverats och hela området har fått ett lyft. Projektet började med dörrknackning i hela området och hyresgästdialogen har präglat hela renoveringen.

– Det är många som har bidragit till det nya Tellusgatan och vi möter hela tiden hyresgäster som är stolta över sina nya lägenheter, säger Sara Hamon, Fastighetsutvecklingschef på Familjebostäder.

Renoveringen på Tellusgatan vann tidigare i år SABOs pris som årets renoveringsprojekt och nu har Byggindustrin nominerat upprustningen av huset till priset Årets Bygge.

Alla hyresgäster på Tellusgatan har även haft möjlighet att vara med och bestämma hur entréer och utomhusområdet ska smyckas med konst. Den konstnärliga gestaltningen av Tellusgatan är både en dialogprocess och en fysisk gestaltning. De boende blir på så sätt både medskapare och beställare av konstverken.

De 20 bästa byggprojekten i Sverige, som slutfördes under 2018 gör upp om titeln Årets Bygge. Vinnaren koras på Cirkus i Stockholm den 26 mars 2019. Nedan kan man se en film om Tellusgatan och nomineringen och här kan man läsa mer om priset Årets Bygge.

 

Tillbaka till årsarkivet