Snart drar filmfestivalen igång

Skapad: 19 januari, 2018

Fredagen den 26 januari startar Göteborg filmfestival. I år visas drygt 400 filmer från 78 olika länder. Utöver det erbjuds spännande seminarier, samtal, fester och konserter. För ett år sedan startade Familjebostäder ett samarbete med Göteborgs filmfestival som går ut på att ungdomar i Bergsjön får möjlighet att lära sig hur det går till att producera filmer. 

Filmfestivalen invigs med premiären av Amatörer, Gabriela Pichler nya film. Andra svenska filmer som har premiärvisning på festivalen är bland annat Lisa Langseths Euphoria, Jesper Ganslandts Jimmie och Fanni Metelius omtalade debutfilm Hjärtat.

Festivalen gästas även i år av flera kända gäster. Franska stjärnan Juliette Binoche kommer till Göteborg för att ta emot hederspriset Honorary Dragon Award och vår svenska Hollywoodstjärna Alicia Vikander besöker sin hemstad med nya filmen Euphoria. Festivalen kommer även att hylla Ingmar Bergmans 100 års-jubileum med filmer, samtal och fester.

Familjebostäder har sedan ett år tillbaka ett samarbete med Göteborgs filmfestival. Det handlar om att ungdomar får en möjlighet att lära sig allt ifrån manus och klippning till dramaturgi och ljussättning. Utöver workshops undervisar filmpedagoger Bergsjöskolans elever inom ämnet film.

Förra året medverkade ungdomar från Bergsjön med kortfilmen ”Min ort” som de själva skrivit manus till och filmen visades sedan på festivalen.

Se filmen Min ort här

Läs mer om årets festivalprogram

 

Tillbaka till årsarkivet