Selma Stad – stadsdelen med liv i fokus

Skapad: 29 december, 2016

selmastorg_gulagatan_BW_150202

Selma Lagerlöfs Torg genomgår just nu en förvandling. Under kommande år kommer torget utökas med nya verksamheter och bostäder som skapar förutsättningar för möten mellan människor.

Familjebostäder planerar att bygga omkring 285 hyresrätter fördelade på flera kvarter. Ett 60-tal lägenheter kommer utgöras av äldreboende och ca 8-10 lägenheter uppförs i form av radhus.

– Vi tillför lite större lägenheter till dagens bestånd av många små lägenheter. Arkitekturen tror vi kommer upplevas som något nytt och spännande, samtidigt som den kommer harmonisera med de befintliga husen, säger Hanna Hansson, projektchef på Framtiden Byggutveckling.

Familjebostäders lägenheter kommer ha ett modernt fokus med öppna planlösningar, stora gemensamhetsytor och smarta detaljer.

– Effektiva lägenheter sparar på kvadratmeter och håller hyran nere. En sovalkov kan till exempel användas även som bibliotek eller skrivhörna. Det är bara fantasin som sätter stopp, säger Karin Jaxmark, affärsutvecklare på Familjebostäder.

Om Selma Stad
Framtidens Selma har sin utgångspunkt i människan med livet i fokus. Dagens utbud av handel och service kompletteras med nya verksamheter som tillför extra liv till området. I första etappen kommer det totalt byggas 800 nya bostäder, idrottshall, stadsdelshus med rum för kultur och handelshus. Preliminär byggstart för Familjebostäder är omkring år 2019 med inflyttning år 2020-2022.

Läs mer om Familjebostäders projekt
Läs mer på selmastad.se

Illustration: White Arkitekter

Tillbaka till årsarkivet