Premiär för fotbollsskola i Bergsjön

Skapad: 20 juli, 2016

fotboll

Fotboll engagerar som bekant många och bidrar till gemenskap och delaktighet. Igår startade sommarens fotbollsskola för barn på Siriusgatan i Bergsjön i samarbete mellan Familjebostäder och IFK Göteborg.

– Jag är glad att vara tillbaka i Bergsjön. Det är en nostalgitripp att vara här igen och det påminner mig om mina egna drömmar jag hade som barn när jag växte upp, säger Korosh Hatami, en av ledarna från IFK Göteborg med rötter i Bergsjön.

Förslaget och intresset för att introducera fotbollen i Bergsjön har funnits sedan länge. Nu är det verklighet. Under tre dagar får alla tjejer och killar mellan sex till elva år vara med gratis under ledning av ledare och spelare från IFK Göteborg.

– Vi vet att det finns ett stort intresse för att spela organiserad fotboll och vi vill vara med och ge den möjligheten till unga. Tanken är att förbättra samarbetet mellan närliggande klubbar i området, till exempel i Kortedala, säger Elisabeth Anderton, CSR-ansvarig på IFK Göteborg.

Intresset är stort vilket märks på den goda uppslutningen på sommarens fotbollsskola. Energin bubblar bland såväl barn som föräldrar på fotbollsplanen på Siriusgatan.

– Det är roligt att se att så många föräldrar också är delaktiga och inte bara lämnar av barnen här. Det gläder mig att det är så många närvarande, säger Korosh Hatami.

En av föräldrarna, Joanna Chukwuma, sitter på kullen vid fotbollsplanen och följer sin son engagerat.

– Min son vaknade redan halv åtta i morse. ”Mamma idag är det fotbollsskola!”. Han är jätteglad att få vara med och har pratat om det här länge nu. Vanligtvis spelar han på gården men han har inte gått i någon skola innan, säger hon.

Visste du att?

  • Till hösten kommer IFK Göteborg erbjuda öppna träningar på Prioritet Serneke Arena i Kviberg. Mer information om detta kommer efter skolstart, håll utkik på ifkgoteborg.se.
  • Det finns planer på att starta ett organiserat lag för unga till hösten. Vill du vara med och hjälpa till som ledare eller sponsra är du varmt välkommen att kontakta IFK Göteborg.

Tillbaka till årsarkivet