Nyproduktion

Vid uthyrning av nyproducerade lägenheter prioriteras Familjebostäders hyresgäster. Du som inte bor hos oss kan söka via Boplats.

Här publiceras helt nya lägenheter som håller på att färdigställas och ska hyras ut:

Uthyrningsstart är vanligtvis ca 9-12 månader innan planerad inflyttning. Ofta finns möjlighet att själv vara med och påverka inredningsval i ett tidigt skede. Info om aktuella projekt finns under Nya bostäder.

Enligt vår uthyrningspolicy prioriteras Familjebostäders hyresgäster som först erbjuds att intresseanmäla, efter det blir resterande lägenheter sökbara för övriga intresserade på Boplats.

Så här söker du nyproduktion:

Om du är hyresgäst – Logga in på HemmaHos och aktivera dig i kön för lägenheter. Du kommer att få din boendetid (kontraktsdatum)  i nuvarande lägenhet som ködatum och du ska ha bott i minst 12 månader. Ansök genom att klicka på Intresseanmäl på de annonserade lägenheterna.

Om du inte är hyresgäst, se våra lediga lägenheter på denna sida och klicka vidare till Boplats för att söka eller surfa direkt in på boplats.se

Erbjudande skickas till ett antal sökande som har längst boendetid. Inom ca 1 vecka ska besked lämnas om du önskar hyra lägenheten eller inte. Eftersom lägenheterna inte är färdigställda kan de inte visas – titta istället på planlösning och bilder för att se om lägenheten passar dig. Vi rekommenderar också att du besöker området för att bilda dig en uppfattning om läge, kommunikationer osv.

Om inte intresse finns bland egna hyresgäster, publiceras lägenheterna istället på Boplats.

Logga in på HemmaHos och lämna svar inom utsatt tid. Om flera tackar ja tilldelas lägenheten hyresgästen/sökande med längst kötid. Om du är hyresgäst finns ingen begränsning för hur många gånger du kan tacka nej, du blir alltså inte spärrad efter 5 nej-svar till nyproducerade lägenheter – du kan i lugnt söka vidare tills du hittar rätt. För sökande från Boplats gäller Boplats regelverk och du spärras efter 6 nej-tack.

Den sökande som får lägenheten kontaktas av oss för att skriva avtal. Eftersom avtalen tecknas flera månader innan lägenheten är klar är inflyttningsdatum ofta preliminär. Vi reserverar oss för att mindre ändringar kan behöva göras i projekten. Efter kontrakt tecknats får du ofta möjlighet att göra vissa inrednings- och färgval till lägenheten. Sedan är det bästa kvar – att så småningom flytta in i en alldeles nygjord och fräsch lägenhet.