Alla nyheter 22 april 2020

Vårfint på våra gårdar

Året runt jobbar miljövärdarna i våra områden för att se till att utemiljöerna är trivsamma och rena. Allra mest märks de kanske när det blir dags att välkomna våren. Gammalt städas bort och nya växter tittar fram.

De cirka femtio miljövärdarna som arbetar med att sköta om och underhålla Familjebostäders områden har just nu fullt upp med att iordningställa gårdar och utemiljöer kring våra hus. Just i år ett extra uppskattat arbete när många kanske väljer att njuta lite extra av promenader eller utomhusfika med social distans.

I mars börjar en intensiv period med att rensa och gödsla perennplanteringarna. Ny jord läggs på där det behövs och gamla löv och kvistar krattas bort. Buskar, grenar och vildskott ska klippas och det gäller att vara snabb med att rensa bort maskrosor och annat ogräs. I april planteras penséer och påskliljor i krukor på många håll.

Miljövärdarna sköter också om lekplatser och miljörum. På vinterhalvåret tar de hand om snöröjning och ser till att det inte är halt på marken. Se filmen om vårskötsel hos Familjebostäder i Bergsjön nedan.