Alla nyheter 30 november 2020

Uthyrningsstart på Penninggatan i Högsbo

Högsbo växer så det knakar och bland funkishusen från 50-talet har det dykt upp en grön nykomling som är svår att missa.

På platsen som tidigare var en parkeringsplats står nu ett modernt punkthus på nio våningar. Adressen är Penninggatan och läget är utmärkt för den som vill ha närhet till service, spårvagn och grönområden.

De gröna omgivningarna inbjuder till promenader och andra utomhusaktiviteter. Den närmaste gården kompletteras med nya sittplatser, träd och planteringar för att skapa trivsel. Fasaden på huset är målad i en mild ljusgrön kulör och alla lägenheter har egen balkong eller uteplats.

– Det är många som tycker det är mysigt och trivsamt att bo här i Högsbo. Nu välkomnar vi fler att flytta till området, säger Börje Knutsson, områdeschef på Familjebostäder.

I huset finns det mestadels tvåor men även ettor och treor. Lägenheterna är målade i ljusa färger och har fint ljusinsläpp med fönsterbänkar i natursten. Alla rum har parkettgolv förutom badrum där det är klinker.

Tack vare ett statligt investeringsstöd är hyrorna lite lägre än vad som brukar vara normalt i ett nyproducerat hus. Exempelvis har en en trea på 75 kvm en hyra på 9000 kr/månad.

Här bor man bokstavligen ett stenkast från spårvagnshållplatsen och Axel Dahlströms Torg. Härliga grönområden såsom Svaleboskogen, Slottsskogen och Botaniska trädgården ligger inom promenadavstånd.

Inflyttningen planeras i april 2021 och uthyrningen pågår.

Familjebostäders befintliga hyresgäster söker via nyproduktion på hemsidan. Övriga söker via Boplats.