Alla nyheter 25 maj 2020

Upptäck det vilda Göteborg

Vandra på nya stigar, uppleva ett häftigt vattenfall eller slå dig ner i mossan i en urgammal tyst trollskog? Det vilda Göteborg visar vägen till naturupplevelser nära staden.

Göteborg är omgivet av fantastisk natur. I väster finns skärgården, i öster sjöar och skogar. Norrut blir bergen högre och öarna fler, i söder breder bokskogarna och sandstränderna ut sig. Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägar till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i göteborgsområdet. Du hittar allt från lugna skogspromenader till häftig grottkrypning.

Det vilda Göteborg – familjens guide till de bästa äventyren

Det vilda Göteborg finns bland annat som guidebok för barnfamiljer som vill ta sig ut i naturen och göra roliga och spännande saker tillsammans. Det är både en handfast guide och en inspirerande bok fylld av bilder som visar naturupplevelser som ligger nära staden men som ändå ganska få känner till. Samtliga platser går att nå med kollektivtrafik. Det vilda Göteborg var först en blogg, som blev en bok – som sedan blev en digital guide.

I digital form visar Det vilda Göteborg vägen till över två hundra äventyr och naturupplevelser. Och det blir fler hela tiden. Paddelturer, cykelfärder, långvandringar, korta promenader, vackra badvikar och mycket mer. Till varje äventyr finns karta, vägbeskrivning, och all information du behöver för att kunna ta dig ut. Läs mer här: www.detvildagoteborg.se

De som ligger bakom guiden Det vilda Göteborg är Karin Fingal, journalist och Fredrik Schenholm, äventyrsfotograf.

– Vi fick idén för några år sedan när vi började fundera över att det var så lite folk ute i naturen. Trots att den ligger nära staden, är nåbar med kollektivtrafiken, gratis och öppen jämt. Vi märkte också att många gärna ville ta sig ut i naturen, men inte visste hur eller vart de skulle ta sig. Andra tog sig nästan alltid till samma ställen, berättar Karin.

Vi lottar ut medlemskap

Nu har du chansen att vinna ett års medlemskap till den digitala äventyrsguiden. Ditt medlemskap gäller i ett år från den dagen du tecknar det. Det förlängs inte automatiskt när året är slut utan bara om du själv vill det. Maila do@familjebostader.se och skriva ämnesraden ”Det vilda Göteborg” senast den 15 juli.