Alla nyheter 16 september 2020

Unik medborgarbudget i Lundby

I höst startar medborgarbudgeten Din idé för att skapa engagemang och främja demokrati. På flera håll i världen har motsvarande arbete gynnat de boende i ett område eller en stad. Nu tar vi det till Lundby.

Din idé genomförs som en medborgarbudget där barn och vuxna kan komma med förslag på aktiviteter i området, kampanja för sin idé och rösta på de förslag som skickats in. Det är första gången i Sverige en sådan här samverkan kring medborgarbudget sker mellan kommun och fastighetsägare. Syftet är att skapa engagemang och gemenskap i området kring Bjurslättsskolan.

Din idé är ett samarbete mellan skolan i Lundby, Göteborgs Stad, Stena Fastigheter, Fastighetsägarna Centrala Hisingen och Familjebostäder.

– För våra hyresgäster och alla som bor och verkar i Lundby finns nu en fin chans att vara med och påverka i sitt område. Det ska bli spännande att se vilka idéer som kommer in, kommenterar Magnus Möller, områdeschef på Familjebostäder.

Det finns 150 000 kronor för aktiviteter där barn och vuxna är med och bestämmer. Under 2021 kommer de vinnande förslagen att bli verklighet!

Förslagslappar finns i brevlådan vid Familjebostäders expedition på Konvaljegatan 2. Förslag kan lämnas i brevinkastet på samma adress eller på Virvelvindsgatan 16a. Deadline för inlämning av förslag är den 18 oktober.

Mer information: www.goteborg.se/skolanmittilundby