Alla nyheter 16 februari 2021

Nya bostäder i natursköna Fjällbo park

Vid foten av Utbybergen och med den grönskande parken runtomkring ligger tre nya hus byggda i ljust tegel. Alldeles intill finns ett populärt friluftsområde, känt för sina grottor och klättringsleder. Alla 75 nya lägenheter i de tre punkthusen har egen uteplats eller balkong.

Husen har fem våningar plus inredd vind för lägenhetsförråd och tvättstuga. De tre olika husen får varsin kulör i danskt tegel. Här finns ettor, tvåor och treor. Lägenheterna är ljusa med fönsterbänkar i röd kalksten, ekparkett och mörkbrun klinker i hallen. Badrummen är helkaklade med klinkergolv och kök från Vedum.

– Det gläder mig att vi snart kan välkomna fler hyresgäster till den här fina delen av staden. Många uppskattar den spektakulära inramningen av Utbybergen, närheten till naturen och parkmiljön. Det är också bekvämt med skola och förskola inom parken, säger Stefan Svensson, områdeschef på Familjebostäder.

Tack vare ett statligt investeringsstöd är hyrorna lägre än vad som brukar vara vanligt i ett nyproducerat hus. Exempelvis en trea på 64 kvm har en hyra på 8 408 kr/månad. Uthyrningen har startat och inflyttningen planeras från mitten av september till mitten av oktober.