Alla nyheter 08 juni 2023

Ny mötesplats för träning, lek och gemenskap i Bergsjön

2016 inleddes dialogarbetet inför de yttre renoveringarna på Siriusgatan. Väldigt många av de synpunkter som kom in har det arbetats aktivt med; tex persienner och inglasade balkonger, bättre öppettider och rent, snyggt och tryggt.

Ett återkommande önskemål från hyresgästerna var också fler mötesplatser. Det är därför glädjande att äntligen kunna berätta att den nya aktivitetsytan är klar. Här finns en fotbollsplan, gym med ställbara vikter, basketkorgar och flera sittplatser.

-I dialog med både vuxna och unga hyresgäster framkom det att många hyresgäster ville ha fler ytor att mötas på. De unga efterfrågade i första hand lekplatser och aktivitetsplaner – Fotbollsplanen var givetvis superviktig, säger Karin Jaxmark, affärsutvecklare, Familjebostäder.

-Vi tror och hoppas att Aktivitetsytan blir ett nav på Siriusgatan, ditt människor kommer för att träna, leka och umgås över åldersgränserna. Vi ser fram emot att inviga platsen och återkommer så fort vi spikat ett datum, säger Christian Nilsson, distriktschef på Familjebostäder i Bergsjön

Hitta hit

Adress: Siriusgatan 66

Närmsta spårvagnshållplatsen är Galileis Gata som trafikeras av spårvagn 7 och 11, därifrån ligger aktivitetsytan enbart en 5-minuters promenad bort. Även busslinje 57 som stannar vid hållplatsen Siriusgatan 78, ligger alldeles intill aktivitetsytan. På Västtrafiks hemsida kan du läsa mer om hur du åker kollektivt i Göteborg.

Hitta utegym och hinderbanor – Göteborgs Stad (goteborg.se)