Alla nyheter 16 juni 2020

Många feriejobb hos Familjebostäder

Sommarlovet börjar för många barn och ungdomar och blir kanske annorlunda jämfört med tidigare år.

På Familjebostäder förbereder vi för att ta emot fler feriejobbare än någonsin, främst i Bergsjön och Tynnered. Drygt 230 gymnasieungdomar ska hjälpa till med att måla staket, rensa ogräs, renovera lekplats och mycket annat.

– I år är det extra viktigt att erbjuda stadens gymnasieungdomar en sysselsättning, en inkomst och socialt umgänge, kommenterar Magdalena Dawidson, HR-strateg på Familjebostäder.

– Allt är förberett för att kunna ta extra hänsyn och uppfylla myndigheternas krav för att minska smittspridning. Ungdomarna arbetar i mindre grupper och uppdelat på flera perioder under sommaren. Arbetsuppgifterna är utomhus och det finns särskilda gemensamhetsutrymmen. För att välkomna ferieungdomarna på ett bra sätt har vi både interna handledare och särskilt anställda handledare som ska vägleda och arbetsleda ungdomarna så att sommarjobbet blir så givande, intressant och roligt som möjligt.

Många ungdomar har sett fram emot sitt sommarjobb och nu får de hjälpa till att bland annat göra fint i området tillsammans med andra ungdomar från olika delar av staden och Familjebostäders personal. Ferieungdomarna kan även få hjälpa till med roliga aktiviteter för de mindre barnen på Familjebostäders gårdar och delta i konstprojekt med målning av stenar och betong i utemiljön.

Fakta Familjebostäders feriejobb:
Drygt 230 gymnasieungdomar erbjuds feriejobb170 i Bergsjön och 27 i Tynnered. Resterande ungdomar jobbar i Familjebostäders övriga områden.
Arbetsuppgifter: rensa ogräs, renovera lekplats, ordna lekar för barn, måla staket, delta i konstprojekt, olja bänkar, plocka skräp, ta bort klotter och städa parkeringar med mera.