Alla nyheter 18 december 2020

I år blir våra jullovsaktiviteter digitala

Kenny Dos Santos från Bergsjön kommer i år hjälpa till att anordna Familjebostäders digitala aktiviteter för jullovslediga ungdomar.

Vi passade på att ställa ett par frågor till den mycket teknikintresserade 14-åringen.

Vad är det för aktiviteter som kommer anordnas under jullovet?

– Vi ska bland annat ha spelkvällar som kommer ske digitalt. Då kommer vi kunna snacka med varandra samtidigt som vi spelar olika spel. Sedan kommer jag en gång lära de som vill hur man programmerar i programmeringsspråket Phyton. Det är ett enkelt och stort språk, säger han.

Du är ju själv väldigt teknikintresserad, har du alltid varit det?

– Det var när jag fick min första dator som jag började gilla teknik. Då var jag jätteintresserad av spelet Minecraft, jag älskade allt och ville testa allt. Sedan började jag lära mig om servar och ville lära mig allt om det. Det var där programmeringsintresset började.

Vad är det med det tekniska som du gillar?

– Det jag gillar är att vara kreativ och att du kan göra vad du vill. Om någon tycker att programmering verkar tråkigt kan man testa att skriva en kod och se vad som kommer ut. Man får verkligen en glädjekänsla när man lyckas!

Vad hoppas du att ungdomarna som är med på aktiviteterna under jullovet kommer ta med sig?

– Jag hoppas själv att de kommer bli teknikintresserade och vilja utforska programmering. Sedan vill jag såklart att de ska ha kul och träffa nya vänner, säger Kenny Dos Santos.