Sisjödal

Sisjödal ligger mitt emellan skog, hav och shopping. Med naturen runt hörnet finns hundratals skogsvägar som väntar på att bli upptäckta där naturområdet ger dig tid till andhämtning. På bara några minuters gångväg ligger Sisjön. Möjligheten finns att ta morgondoppet i sjön och kvällsdoppet i havet som bara ligger en kort cykeltur bort. För barnen finns såklart hela skogen att leka i, men lite närmre husen bygger vi även lekplatser. I området byggs det också en ny förskola.

Våra hus byggs i tre områden som alla har bra ytor för utomhusaktiviteter. Vi bygger ett lamellhus som är fem våningar med parkering i källarplan. Det blir även fyra punkthus varav tre som är fyra våningar och ett punkthus som är sex våningar.

Husen är försedda med elektroniskt låssystem och det finns ett bra utbud av cykelplatser. Förråd finns i samtliga lägenheter och på taken sitter solceller. Huset blir helt rökfritt. Tillståndsparkering tillämpas både i garage och på gatan.

Ytskikt

Alla rum har parkettgolv bortsett från en del av hallen där vi har valt klinker. Väggar och tak är målade i ljusa färger. Fönsterbänkarna är i vacker natursten.

kök

Köken är utrustade med ljusa skåpluckor, bänkskivor i laminat, diskmaskin, kakel som stänkskydd och spis med häll.

badrum

Badrummen har klinker på golvet och väggar i kakel. Samtliga badrum har tvättmaskin och torktumlare.

Balkong och uteplats

De flesta lägenheter har balkong eller uteplats.

tillgänglighet

Huset har hiss. Separat rullstolsförråd och barnvagnsförråd finns.

Fibernät för tv och bredband

Samtliga lägenheter är utrustade med Framtidens Bredband – ett höghastighetsnät med fiber där du kan välja tjänster inom bredband, tv och telefoni från ett flertal olika leverantörer.

Mobilitet

Som boende hos Familjebostäder i Sisjödal kommer du ha tillgång till bra cykelparkering med plats för cyklar och lådcyklar samt en bra plats att serva din cykel på. Du kommer även ha tillgång till både bilpool och cykelpool som du enkelt bokar när du själv behöver. Poolutbudet utvärderas löpande och anpassas utifrån efterfrågan. Till de första nyinflyttade hyresgästerna i Sisjödal erbjöd vi även ett gratis årskort hos Västtrafik. För Familjebostäder är mobilitet en viktig fråga och vi kommer därför på olika sätt informera och skapa aktiviteter som främjar bra levnadsförhållanden för allt fler göteborgare.

Illustration över ett ljust kök och vardagsrum. Balkongdörren står öppen och solen lyser in. Skåpen är vita och på golvet ligger parkett

Exempel på vardagsrum

Kortfakta
Byggstart: 2020
Inflyttning: 2021
Område: Askim
Adress: Sisjöbäckens Väg 12, 14, 16, 30, 31, 32 och 33
Arkitekt: Norkonsult
Antal lägenheter: 146 stycken
Storlek: 1 – 4 RoK