Kustgatan

I Familjebostäders hus på Kustgatan 3 bygger vi 44 nya lägenheter i husets två första våningar som tidigare har varit kontor. De nya lägenheterna är framförallt mindre tvåor med smart planlösning samt enstaka ettor.

Vi renoverar även befintliga lägenheter och totalt kommer ungefär 30 av lägenheterna i huset bli så kallade trygghetslägenheter för personer över 70 år. Trygghetsboendets aktivitetslokal har ett stort ljusinsläpp på bottenvåningen. När det inte sker verksamhet där kan lokalen användas av övriga hyresgäster. Från lokalen kan man enkelt ta sig ut till innegården som vi snyggar till med mer belysning och fler sittplatser för en tryggare och mer trivsam känsla.

Även husets fasad kommer få sig ett lyft med nya och bredare fönsterpartier samt viss växtlighet. Vår vision är att göra Kustgatan till ett hållbart hus. Vi bygger ett modernt cykelrum med cykelpool. I tvättstugan kommer det självklart finnas en textilinsamling. På Kustgatan kommer boende också ha möjlighet att testa ny smart digital teknik och vi har en vision om att göra Kustgatan till vårt första nyckelfria hus!

Ytskikt

Alla rum har parkettgolv bortsett badrum där det är klinker. Väggar och tak är målade i ljusa färger. Fönsterbänkarna är i kalksten.

kök

Köken har en öppen planlösning och är utrustade med ljusa skåpluckor, diskbänk, kakel som stänkskydd och spis med häll. De större lägenheterna har diskmaskin.

badrum

Badrummen har klinker på golvet och väggar i kakel. Alla badrum har golvvärme och el-handdukstork.

uteplats

Alla lägenheter har tillgång till innegården som rustas upp med mer belysning, ny växtlighet och fler sittplatser. Dessutom finns uteplats på utsidan av huset i anslutning till trygghetslokalen.

tillgänglighet

Huset har hiss.

Energi- och miljöfokus

Varje lägenhet har individuell mätning och debitering av varmvatten. På taket installerar vi solceller.

mobilitet

Boende på Kustgatan kommer ha tillgång till ett modernt cykelrum med cykelpool och plats för lådcyklar. Till dig som är nyinflyttad erbjuds gratis resor i tre månader med Västtrafik kollektivtrafik och i entrén kommer det finnas en digital tavla som visar hur kollektivtrafiken går. För dig som behöver bilparkering kommer det att finnas parkeringsplatser i form av tillståndsparkering.

Kortfakta
Byggstart: Våren 2021
Uthyrning: Preliminärt våren 2022
Inflyttning: Preliminärt hösten 2022
Område: Majorna
Adress: Kustgatan 3
Storlek: 1 och 2 rum och kök