Kustgatan – ett boende för gemenskap

I Familjebostäders hus på Kustgatan 3 bygger vi 44 nya lägenheter i husets två första våningar som tidigare har varit kontor. De nya lägenheterna är framförallt mindre tvåor med smart planlösning samt enstaka ettor.

Vi renoverar även befintliga lägenheter och totalt kommer ungefär 30 av lägenheterna i huset bli så kallade trygghetslägenheter för personer över 70 år. Trygghetsboendets aktivitetslokal har ett stort ljusinsläpp på bottenvåningen. När det inte sker verksamhet där kan lokalen användas av övriga hyresgäster. Från lokalen kan man enkelt ta sig ut till innegården som vi snyggar till med mer belysning och fler sittplatser för en tryggare och mer trivsam känsla.

Även husets fasad kommer få sig ett lyft med nya och bredare fönsterpartier samt viss växtlighet. Vår vision är att göra Kustgatan till ett hållbart hus. Vi bygger ett modernt cykelrum med cykelpool. I tvättstugan kommer det självklart finnas en textilinsamling. På Kustgatan kommer boende också ha möjlighet att testa ny smart digital teknik och vi har en vision om att göra Kustgatan till vårt första nyckelfria hus!

Ytskikt

Alla rum har parkettgolv bortsett badrum där det är klinker. Väggar och tak är målade i ljusa färger. Fönsterbänkarna är i kalksten.

kök

Köken har en öppen planlösning och är utrustade med ljusa skåpluckor, diskbänk, kakel som stänkskydd och spis med häll. De större lägenheterna har diskmaskin.

badrum

Badrummen har klinker på golvet och väggar i kakel. Alla badrum har golvvärme och el-handdukstork.

uteplats

Alla lägenheter har tillgång till innegården som rustas upp med mer belysning, ny växtlighet och fler sittplatser. Dessutom finns uteplats på utsidan av huset i anslutning till trygghetslokalen.

tillgänglighet

Huset har hiss.

Energi- och miljöfokus

Varje lägenhet har individuell mätning och debitering av varmvatten. På taket installerar vi solceller.

mobilitet

Boende på Kustgatan kommer ha tillgång till ett modernt cykelrum med cykelpool och plats för lådcyklar. I entrén kommer det finnas en digital tavla som visar hur kollektivtrafiken går. För dig som behöver bilparkering kommer det att finnas parkeringsplatser i form av tillståndsparkering.

Styr själv dina utgifter för varmvatten och el med IMD!

Under renoveringen installerar vi Individuell Mätning och Debitering (IMD) i hela fastigheten för att mäta hur mycket varmvatten och el du använder. Det betyder att du själv kan påverka dina kostnader och slipper betala för mer än du förbrukar varje månad. På hyresavin ser du hur mycket användningen påverkar din boendekostnad uppåt eller nedåt.

Undersökningar visar att individuell mätning leder till en minskad användning på mellan 15 och 30 procent, till fördel för både din plånbok och klimatet.

Du som flyttar in

Eftersom användningen av varmvatten debiteras två månader i efterskott, betalar du som nyinflyttad endast enligt standardvärdet de två första månaderna. Den första avräkningen kommer alltså först på din tredje hyresavi. Under Hemma hos på vår webbplats, kan du logga in för att löpande se din användning. Här får du också bra tips om hur du kan spara vatten och annan nyttig information kring ditt boende.

Hur sätts priset?

Avgiften för varmvatten och el fastställs en gång per år utifrån underlag från Göteborg Vatten och Göteborg Energi. Standardvärden för hur mycket varmvatten och el som ingår i hyran bestäms utifrån antal rum i lägenheten.

Om du använder mer än standardförbrukningen betalar du för den mängd som överstiger standardvärdet. Använder du mindre betalar du förstås också mindre och hyran sänks med motsvarande belopp.

Läs mer om IMD

Kortfakta
Byggstart: våren 2021
Uthyrning: start våren 2022
Inflyttning: preliminärt hösten 2022
Område: Majorna
Adress: Kustgatan 3
Storlek: 1 och 2 rum och kök