Jolie har hand om Bergsjöns sommarjobbare

Skapad: 24 april, 2019

I år välkomnar Familjebostäder hela 130 sommarjobbare från gymnasiet och nionde klass till Bergsjön. Jolie Mehari är anställd av Göteborgs stad som projektledare för sommarjobbarna.

– Jobben sker i samarbete med Göteborgs stads arbetsmarknadsavdelning, men möjligheterna till så här många jobb skapades av Familjebostäder. Förra året var det ett tiotal unga som arbetade i två veckor, så det här är ett stort steg framåt och jätteroligt tycker jag, säger Jolie Mehari.

Sommarjobbarna, som till största delen själva är från Bergsjön, kommer att vara på plats mellan juni och augusti.  Deras arbetsuppgifter kommer att variera mellan att hålla rent och snyggt, men även att sätta färg på området via konst.

– Att arbeta med att slipa eller spola en vägg hör till att ta hand om fastigheten. Det kan vi kombinera med konst. Ett ytterligare syfte är också att de, om de inte redan gör det, ska se skönheten i sitt område och bli motiverade att fortsätta utveckla det.

Jolie Mehari hoppas att ungdomarna, förutom att få erfarenhet från arbetslivet och viktiga kontakter, även får en inblick i fastighetsbranschen och blir intresserade av att plugga och utvecklas vidare inom den.

– Det är särskilt roligt att kunna vara med och skapa arbetsmöjligheter för unga som inte vanligtvis skulle få samma ingång till arbetsmarknaden. Vilken postkod man har ska inte begränsa ens möjligheter, säger Jolie Mehari.

Tillbaka till årsarkivet