Integrationsresa i fastighetsbranschen

Skapad: 1 mars, 2017

Integrationshandledare Alan Javid

Vår nya integrationshandledare tillsammans med en grupp nyanlända har börjat installera sig på Familjebostäder i Majorna.  Projektet ”Vägen till viktiga riktiga jobb” introducerarfyra deltagare till fastighetsbranschen.

Nu startar en integrationsresa under 18 månader för en grupp nyanlända under ledning av handledaren, Alan Javid.

– Det här är en parallell integration för mig själv. Jag går samma väg som deltagarna, säger Alan, som själv har rötter i Iran och bott i spridda delar av världen sedan 1980-talet.

Alan Javid startade sin integrationsresa i Sverige 2013 då han flyttade hit. Dessförinnan jobbade Alan 13 år i London som bland annat familjeterapeutisk handläggare för flyktingar och tolk.

– Mitt första jobb i Sverige blev som taxichaufför, säger Alan.

Alan blev kvar några år som taxichaufför, lärde sig svenska språket och fick god inblick i det svenska samhället. Nu tar han med sig sina erfarenheter in i rollen som den nya integrationshandledaren hos Familjebostäder.

En grupp om fyra deltagare med härkomst från Eritrea, Syrien, Etiopien och Somalia kommer få ta del av kunskaper i såväl svensk kultur som att jobba i fastighetsbranschen.

– Jag började en månad tidigare än gruppen för att lära mig vad rollen som miljövärd innebär. Det är en bred roll där du måste kunna många olika saker och där språkförmågan är viktig. Det här kommer bli en utmaning för deltagarna, säger Alan, och ser fram emot en spännande tid hos Familjebostäder.

Tillbaka till årsarkivet