Inflyttningsdags på Grevegårdsvägen

Skapad: 15 mars, 2019

Nu har de första hyresgästerna flyttat in i Familjebostäders nya hus på Grevegårdsvägen i Tynnered. De 52 lägenheterna är fördelade på sex våningar och de flesta har balkong eller uteplats och många fönster vilket ger ett stort ljusinsläpp.

Huset är byggt i anslutning till gården med lummig grönska och ett stenkast från Opaltorget som nu genomgår en stor förvandling. Förutom Familjebostäders hyresrätter byggs både bostadsrätter, studentbostäder och kommersiella lokaler. Här kan man läsa lite mer om vad som händer på Opaltorget: Opaltorget i förvandling (länk till Göteborg Direkt).

Anna Hultsbo som jobbar som kommunikatör i projektet visade lägenheterna inför inflyttningen:

– Det var fantastiskt att se våra nya hyresgäster gå runt i sina nya lägenheter som de bara hade sett på ritning tidigare. Många glada tillrop om fina badrum och kök. Äntligen fick de mäta om soffan fick plats och känna på lägenhetens material. En bonus för många var den fina utsikten bara ett par våningar upp i huset.

Totalt byggs 154 nya hyresrätter fördelade på tre hus i anslutning till redan befintliga hus på Grevegårdsvägen. Det andra huset är klart för inflyttning i maj och det tredje huset är klart 2022. Utsikten från de nya lägenheterna åt ena hållet kommer att bli över en ny park som är en del av upprustningen i Opalområdet. Inom ett par år ska Opaltorget med handel stå klart. Här bor man nära både hav och natur med service och butiker i närheten och bra kollektivtrafik. Här kan man läsa mer om våra nybyggda hus på Grevegårdsvägen.

På bilden ser ni en nöjd hyresgäst (Ivar Morgan) som var en av de första att flytta in i det nya huset.

Tillbaka till årsarkivet