Hyrorna för år 2016 är klara

Skapad: 12 januari, 2016

Familjebostäder i Göteborg AB och Hyresgästföreningen Region Västra Sverige har enats om hyrorna för 2016. Hyresförändringarna gäller från den 1 januari.

Hyran höjs med mellan 0 % – 0,80 % för bostäder. Hur stor hyreshöjningen räknat i procent blir i din fastighet ser du på anslagstavlan i trapphuset.

Nivån på hyreshöjningen beror på hyresnivån idag och kvaliteten i bostadsområdet och fastigheten. När hyran bestäms tas hänsyn till olika faktorer som läge, social-, kulturell- och kommersiell service och den tekniska standarden i fastigheten.

Hyran för bilplatser höjs mellan 0 och 15 kronor/månad från den 1 januari. Hyreshöjningen för lokaler med förhandlingsklausul blir 2 % i genomsnitt från 1 april.

Hyreshöjningen för januari månad debiteras retroaktivt på hyresavin för februari. Hyresavin kommer under vecka 3, där framgår det vad din nya hyra blir. Glöm inte att du också kan se aktuell hyra och de senaste månadernas avier på vår kundwebb Hemma Hos.

Bakgrunden till hyreshöjningen är ökade driftskostnader för exempelvis vatten och avfall samt ökade underhållskostnader.

Tillbaka till årsarkivet