Hyrorna för år 2015 är klara

Skapad: 29 januari, 2015

Familjebostäder i Göteborg AB och Hyresgästföreningen Region Västra Sverige har enats om hyrorna för 2015. Hyresförändringarna gäller från den 1 mars.

Hyran höjs med mellan 0 % – 1,8 % för bostäder. Hur stor hyreshöjningen räknat i procent blir i din fastighet ser du på anslagstavlan i trapphuset.

Nivån på hyreshöjningen beror på hyresnivån idag och kvaliteten i bostadsområdet och fastigheten. När hyran bestäms tas hänsyn till olika faktorer som läge, social-, kulturell- och kommersiell service och den tekniska standarden i fastigheten.

Hyran för bilplatser höjs mellan 0 och 30 kronor/månad från den 1 mars. Hyreshöjningen för lokaler med förhandlingsklausul blir 2 % i genomsnitt från 1 januari 2015. Hyresavin för mars kommer du att få vecka 8. Då ser du också vad just din nya hyra blir. Glöm inte att du också kan se aktuell hyra och de senaste månadernas avier på vår kundwebb HemmaHos.

Hyreshöjningen kompenserar Familjebostäder för ökade driftskostnader för exempelvis vatten och avfall och för att vi ska kunna fortsätta att satsa på underhåll av fastigheterna.

Tillbaka till årsarkivet