Fler hyresrätter i Hovås

Skapad: 20 mars, 2017

uggleberget 2017 kopiera

Äntligen är det Familjebostäders tur att starta byggnationen av hyresrätter i den nya stadsdelen Nya Hovås. Totalt kommer det byggas 1 300 bostäder varav Familjebostäder står för 368.
– Byggandet startar nu och uthyrningen påbörjas under september, säger Katrin Amgarth, chef marknad och kommunikation.

Familjebostäder bygger på Uggleberget, den del av Nya Hovås som har mest lantlig prägel. I den andra, som blir mer stadslik, kommer det förutom alla nya lägenheter även finnas ännu mer service än det som redan finns idag. Fler affärer, restauranger kaféer med mera.

Vilken standard har lägenheterna?
– En bra standard men ändå neutral eftersom det är hyresrätt och ska passa många. Så gott som samtliga lägenheter får balkong eller uteplats, vi har ekparkett i alla rum, fönsterbänkar i natursten och kakel och klinker i alla badrum med golvvärme.

Vilka storlekar och hyror blir det och när kan man flytta in?
– Från 1 1/2:or till 5 rok. Utöver flerfamiljshusen kommer vi även att bygga åtta hyresradhus om 5 rok. De första 90 lägenheterna hyrs ut från och med september och det totala beståndet ska stå klart 2020. Hyran är inte färdigförhandlad men man kan hålla sig uppdaterad via nyhetsbrev. Det finns dessutom en projektlokal man kan besöka för att få svar på sina frågor.

Kan man göra intresseanmälan?
– Samtliga lägenheter kommer dels att publiceras på Boplats Göteborg, dels för våra nuvarande hyresgäster på bolagets så kallade Omflyttningsplats. Det är viktigt att vara medlem på Boplats för att kunna söka lägenheterna.

Är du intresserad av lägenheterna i Nya Hovås, anmäl dig till nyhetsbrevet på nyahovas.se och skapa ett konto på nya.boplats.se. Du kan också besöka projektlokalen på Björklundabacken 10 onsdagar kl. 16-18. Från och med mitten av april kommer medarbetare från Familjebostäder att vara på plats och hjälpa dig.

Läs mer om vårt projekt här

Tillbaka till årsarkivet