Familjebostäders lägenhet centrum i ny föreställning

Skapad: 28 november, 2019

På fredagen är det premiär för föreställningen Vi är den här platsen eller tillståndet. Familjebostäder har lånat ut en av sina lägenheter som får stå som kuliss för föreställningen där man på flera sätt tar klivet in hos en annan människa.

– Publiken välkomnas i hallen där vi ger dem hörlurar, sen börjar en ljudberättelse som fysiskt leder oss genom lägenhetens olika rum och skrymslen. Vi har använt oss av binaural inspelningsteknik, som gör att vi kan skapa en tredimensionell ljudbild som ger lyssnaren känslan av att vara i ”någon annans huvud”, men samtidigt också uppleva den personens omvärld, säger konstnären Johanna Gustavsson som tillsammans med konstnären Malin Holgersson är upphovspersoner.

De berättar att föreställningen handlar om ett liv på marginalen.

– Vi vill öka förståelsen för den andre, de vi möter. Och synliggöra att det finns många olika orsaker till att man hamnar snett, säger Malin Holgersson.

Under en kort period lånar de en lägenhet av Familjebostäder i Bergsjön där föreställningen kommer utspela sig.

– Jag tycker det här är positivt, det händer jättemycket bra saker i Bergsjön och vi försöker hela tiden få fler personer att komma till vår stadsdel, säger Familjebostäders områdeschef Babak Milanian.

Tillbaka till årsarkivet