Fastighetslabbet låter alla vara vd

Skapad: 24 mars, 2017

Nu kan alla prova lyckan som vd och bygga ett framgångsrikt bostadsbolag. Genom husköp, smarta rekryteringar, nöjda hyresgäster och personal blir spelaren en framgångsrik ledare och samhällsspelare. Spelappen Fastighetslabbet finns nu att ladda ner gratis till mobil och läsplatta.

Labbet

Bakom spelet ligger Framtidenkoncernen i Göteborg, där Familjebostäder ingår, som tar till nya grepp för att fler unga ska intressera sig för fastighetsbranschen.

– Vi vill att fler ska upptäcka hur roligt och givande det är att arbeta med människor, bostäder och stadsutveckling. Spelet är en del av vår stora satsning Framtidens Fastighetslabb och ett roligt komplement till de faktiska upplevelser som vi kommer att erbjuda på plats i lokalen, säger Maria Hultgren, HR-specialist inom Framtidenkoncernen.

Det gäller att spela klokt för att bli framgångsrik i spelet. Hyresgäster och personal ska hållas nöjda, hus och gårdar vara välskötta och ekonomin i balans för att kunna utföra åtgärder och fastighetsköp.

– Det är ett enkelt men roligt spel som vi tror ska tilltala många. Liksom Framtidens Fastighetslabb i stort riktar sig spelet framförallt till unga, men under testperioden har vi märkt att det även fångar oss lite äldre, säger Magdalena Dawidson, HR-specialist inom Framtidenkoncernen.

Spelet har utvecklats i samarbete med IUS innovation och finns nu att ladda ner gratis från App Store och Google Play till mobil och läsplatta.

Spelet är en del av Framtidenkoncernens stora satsning Framtidens Fastighetslabb som ska bidra till att öka kunskapen om och intresset för branschen. Vid Opaltorget i Tynnered växer nu den fysiska delen av Framtidens Fastighetslabb fram. Här ska studiebesök, från och med hösten 2017, guidas genom fastighetsbranschens värld genom roliga, spännande och utvecklande upplevelser och uppdrag.

Läs mer om Framtidens Fastighetslabb 

Ladda ner Fastighetslabbet från App Store 

Ladda ner Fastighetslabbet från Google Play

Frågor?
Kontakta Eva Jonasson, kommunikationsansvarig på Bostadsbolaget, tel 031-731 50 41

Tillbaka till årsarkivet